Veldweg 9 8196KS Welsum
Bel voor informatie: 0571-291034 / 06-51467405
verse friet aardappelen voor de Horeca
Voor de Horeca leveren we aardappelen gewassen, geschrapt of geschild
Gewassen
Gewassen aardappelen gepit panklaar. Als de nieuwe oogst weer van het land komt, dan zit de schil nog niet zo vast aan de aardappelen. Daarom vragen de klanten die verse friet bakken in deze periode vaak om gewassen aardappelen. . Verder in de tijd kan de schil vaak wat taaier worden wat dan ook qua smaak en kleur van de verse friet niet ten goede komt, vaak stapt men dan over op de licht geschrapte aardappelen met wat schil. De verse friet aardappelen zijn gepit en snijklaar. Leverbaar in 10 of 20 kg emmers 5 dagen houdbaar in de koeling.
Licht geschrapt
Geschrapte aardappelen met wat schil, is het belangrijkste soort voor verse patat/friet. Deze aardappelen zijn panklaar leverbaar, zodat u ze zo uit de emmer kunt halen en direct kan snijden. Er is geen voor bewerking door u nodig.  Doordat er nog wat schil aanzit krijgt de friet een ambachtelijke uitstraling, daarnaast is het goed te zien voor uw klanten dat u geen fabriek friet gebruikt. Het voordeel voor u is dat er geen afval ontstaat of arbeid in het schoonmaken van de aardappels gaat zitten.Leverbaar in 10 en 20 kg emmers 5 dagen houdbaar in de koeling.
Geschild
Geschilde panklare aardappelen. Omdat wij voor u de aardappelen geschild en gepit leveren kunnen ze zo de pan in. Deze verse aardappelen zijn door ons leverbaar in drie soorten. Gebruikt u ze als echte tafel aardappel dan raden wij Bildtstar of Rosagold aan. Voor stampotten en puree heeft bij ons de Agria de voorkeur. Deze aardappelen zijn leverbaar in 10 of 20 kg emmers 5 dagen houdbaar in de koeling.
Geschrapt
Geschrapte aardappelen panklaar, omdat deze helemaal schoon zijn kunnen deze ook gebruikt worden voor andere doeleinden zoals puree en stamppot. Daarnaast is het natuurlijk ook zeker een goed product voor verse friet. De friet die hier van is gemaakt krijgt een wat fabrieksmatige uitstraling omdat er geen schil aan zit. Leverbaar in 10 en 20 kg emmers 5 dagen houdbaar in de koeling.